6 december 2009

Eindelijk, het feest kan beginnen!











Het laatste mijtertje mocht weg, sinterklaasfeest op school!Maar wat een verrassing in de klas: de wortel was verdwenen en in de plaats lagen er pepernootjes en nic-nacjes!Ook een pak voor de klas stond er: een poppenhuisje met meubeltjes en popjes!
De Sint en Piet waren er, de regen helaas ook...dan maar hen toezwaaien met de vlaggetjes in de feestzaal!Onze kleinsten mochten het eerst hun dansje en versje brengen, spannend...
Dan werd het zingen en dansen en luisteren naar sinterklaas en piet.Ze beloofden lekkers en pakjes in de namiddag, en inderdaad, na het eten waren er wafeltjes in onze klas maar waar waren die pakjes nu? We vonden toen de brief van zwarte piet: die moesten we zoeken in alle hoeken in de klas!Dat was leuk, iedereen vond zijn eigen mooie puzzel.
Dank u sinterklaasje!
Meerdere foto's zijn te zien op de site van school bij foto's.
De Sint zal na het weekend wel terug van zijn rust in Spanje genieten maar wij nog niet: we maken het de laatste weken voor de vakantie gezellig in de klas, tijd om te zingen, verhaaltjes te vertellen en vooral te knutselen (maar wat, dat blijft een verrassing...) bij de kerstlichtjes en de kerstboomgeur.
We bekijken die naaldboom eens goed: de naalden, de stam, de schors, de top, de takken, het hars,de wortel.
We vergelijken de slingers, lange en korte.
En natuurlijk versieren we samen de boom.
Nog enkele belangrijke puntjes:
- er zijn dagelijks nog veel stukken fruit of doosjes ZONDER NAAM erop, de kinderen weten om 15u niet meer wat van hen was en zo gaat eigen fruit verloren!
- het geld van de foto's moet ik woensdag binnenbrengen zodat nabestellingen op tijd klaar zijn voor de feestdagen.Daarom, wie nog geld en /of foto's moet (terug)geven, ten laatste dinsdag 8 dec.!Dank.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten